Rudy2's Multilingual Blog

Just another WordPress.com weblog

ak. ΑΚΤΙΝΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

with one comment

“ΑΚΤΙΝΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ”

Raygun

Αυτό το άρθρο είναι για τα πλασματικά όπλα. Για άλλες έννοιες, δείτε Raygun (αποσαφήνιση). Δείτε Directed-energy όπλο για τα διάφορα πραγματικά όπλα που είναι παρόμοια με τα rayguns.

Περιεχόμενο

Rayguns είναι ένας τύπος directed-energy όπλο. Είναι ένα κλασικό και διαδεδομένο χαρακτηριστικό γνώρισμα επιστημονική φαντασία. Οι τύποι raygun έχουν τα διάφορα ονόματα: πυροβόλο όπλο ακτίνων, ακτίνα θανάτου, πυροβόλο όπλο ακτίνων, αμμοστρωτική μηχανή, πυροβόλο όπλο λέιζερ, κ.λπ. Παρέχουν το γενικό ρόλο πυροβόλα όπλα στα σενάρια πολλών ιστοριών.

Ιστορία

Ένα πολύ πρόωρο παράδειγμα είναι η θερμότητα-ακτίνα χαρακτηρισμένος μέσα Χ. Γ. ΦρεάτιαΟ πόλεμος των κόσμων, το οποίο δημοσιεύθηκε μέσα 1898. Επιστημονική φαντασία από το η δεκαετία του ’20 υπογραμμισμένες ακτίνες θανάτου ως όπλα της επιλογής. Η πρόωρη επιστημονική φαντασία παρουσίασε συχνά raygun ακτίνες κάνοντας το φωτεινό ελαφρύ και δυνατό θόρυβο όπως αστραπή ή μεγάλος ηλεκτρικά τόξα. Όταν λέιζερ, εφευρημένος το 1960, έγινε βιομηχανικός πραγματικότητα γενικός ο πλασματικός ακτίνες θανάτου μετονομάστηκε συχνά «τα λέιζερ» (δείτε Όπλο επιστημονικής φαντασίας). Από τον πρόσφατο η δεκαετία του ’60 και η δεκαετία του ’70 εντούτοις, τα όρια του λέιζερ ως όπλο ήταν εμφανείς, και λιγότερο συγκεκριμένοι όροι όπως «phaser«(δείτε Star Trek) ή «αμμοστρωτική μηχανή«(δείτε Πόλεμοι αστεριών) χρησιμοποιήθηκε.

Τύποι

Η ακτίνα που βάζεται φωτιά δηλώνεται συνήθως για να είναι μια από:

 • Λέιζερ
 • Ακτίνα μορίων:
 • πλάσμα: δείτε επίσης τουφέκι πλάσματος
 • Καθορισμένος από μια λέξη που δεν είναι γνωστή στην πραγματική επιστήμη, π.χ. “διακόπτης“.
 • Απροσδιόριστος.
 • Ακτίνα διάσεισης: Ένας γενικός όρος ίσχυσε συχνά για τα ενεργειακά όπλα όταν η φύση του όπλου είναι άγνωστη. Είναι συχνά μη θανατηφόροι και μόνο προσωρινά θέτουν εκτός λειτουργίας έναν αντίπαλο με να χτυπήσουν τους κάτω. Βλέπουνε συχνά στα τηλεοπτικά κινούμενα σχέδια όπου ο ρεαλιστικός συμβατικός εξοπλισμός απαγορεύεται συνήθως λόγω των περιορισμών στη βία.

Ο γνωστός Star Trek phaser βάζει φωτιά σε μια ακτίνα μορίων ενός πλασματικού υποατομικού μορίου αποκαλούμενου nadions.
Δείτε #Technology αμμοστρωτικών μηχανών (πόλεμοι αστεριών) για πλασματική τεχνολογία προσπάθεια στην περιγραφή πώς ένας τύπος raygun λειτουργεί.
Μερικές φορές στην επιστημονική φαντασία οι ιστορίες, rayguns χρησιμοποιούνται για την κοπή μετάλλων όπως λυχνίες συγκόλλησης.
Σε κάποια επιστημονική φαντασία, μερικά rayguns έχουν έναν τρόπο πυρκαγιών που μπορεί να ζαλίσει το στόχο του αντί της δολοφονίας.
Το Rayguns με τα διάφορα ονόματά τους έρχεται με τα διάφορες μεγέθη και μορφές: πιστόλι; two-handed (συχνά αποκαλούμενος α τουφέκι); τοποθετημένος σε ένα όχημα πυροβολικό– μεγέθους που τοποθετείται στο α spaceship ή διαστημική βάση ή αστεροειδής ή πλανήτης. Η μορφή πιστολιών βλέπει ο συχνότερα.
Ένα «πυροβόλο όπλο ακτίνων» μέσα anime είναι ενεργειακό όπλο ποιες πυρκαγιές μια χρωματισμένη ακτίνα φως.
«FX-ακτίνα λέιζερ«σε Αμερικανό επιστημονική φαντασία και ζωτικότητα είναι ένα χιουμοριστικό όνομα για ένα raygun που βάζει φωτιά σε μια ορατή ακτίνα: FX είναι παρουσιάστε επιχειρήσεις αρκτικόλεξο για πρόσθετα αποτελέσματα.
Το Rayguns είναι μια μεγάλη ποικιλία των μορφών και των μεγεθών, σύμφωνα με τη φαντασία των συγγραφέων και του κινηματογράφου ιστορίας στήριγμα κατασκευαστές. Το περισσότερο πιστόλι rayguns έχει έναν συμβατικό πιστόλι πιάσιμο και ώθηση, αλλά μερικοί (π.χ. Star Trek phasers) όχι.
Πολλά rayguns δεν συμπεριφέρονται όπως κλασσικό λέιζερ:

 • Συχνά η ακτίνα ταξιδεύει πολύ λιγότερο από ταχύτητα του φωτός. Τα phasers Star Trek η τηλεοπτική σειρά μπορεί να δει πολύ πιό αργό από συμβατική σφαίρα. Τα πολεμικά λέιζερ αστεριών απεικονίζονται ως λαμπρά χρωματισμένες ραβδώσεις ελαφριά να μοιάσουν με πυρομαχικά ανιχνευτών.
 • Η ακτίνα μπορεί να δει από από τον άξονά της, ο οποίος δεν θα συνέβαινε στο διάστημα όπου δεν υπάρχει τίποτα που φωτίζεται από την ακτίνα.
 • Μερικές φορές, ορατό βαρέλι οπισθοχώρηση. Αυτό θα συνέβαινε μόνο εάν ορμή από την ακτίνα είναι συγκρίσιμος με αυτήν μιας σφαίρας που βάζεται φωτιά από ένα πυροβόλο όπλο.
 • Μερικές φορές, η δύναμη της ακτίνας εξατμίζει εντελώς ένα άτομο (εξοπλισμός και όλοι) που χτυπιέται από την ακτίνα.

Εντούτοις, μερικές από τις ανωτέρω ιδιότητες είναι σύμφωνες με ακτίνα μορίων όπλα.

Γιατί rayguns είναι πλασματικός, είναι καθόσον γενικά γνωστός

Μερικοί τύποι rayguns στην επιστημονική φαντασία

Πραγματικά rayguns;

 • CBS στην επίδειξή τους 60 λεπτά παρουσίασε πραγματικό όπλο που περιγράφηκε ως raygun. Αυτό το βίντεο από το δείχνει ότι είναι πιθανότατα Ενεργό σύστημα άρνησης.
 • Πρόσφατες εξελίξεις στον πραγματικό κόσμο μέσα λέιζερ τα πυροβόλα όπλα έχουν παραγάγει τα πυροβολικό-ταξινομημένα όπλα ως τα οποία η δύναμη περιγράφεται rayguns, αλλά συνήθως δεν είναι.
 • Δείτε electrolaser ένα ηλεκτρικό ρεύμα που στέλνεται για κάτω από μια ακτίνα λέιζερ.
 • Δείτε directed-energy όπλο για τα διάφορα πραγματικά όπλα που είναι λίγο πολύ όπως τα rayguns.
 • Δείτε Directed-energy weapon#Mythology για τα ενεργειακά όπλα στις αρχαίες μυθολογίες.
 • Δείτε Directed-energy weapon#Tesla για τις εκθέσεις αυτή Τέσλα έκανε ένα πραγματικό raygun ή παρόμοιος.
 • Το «πυροβόλο όπλο θερμότητας λέιζερ RayTek» ( [5] αναζήτηση κλήσης πυροβόλο όπλο θερμότητας) είναι ένα υπέρυθρο θερμόμετρο μη-επαφών, όχι ένα πυροβόλο όπλο.

Δείτε επίσης

Εικόνες των rayguns

Ένα χαρακτηριστικό φανταστικό raygun
Φανταστικό raygun, 2 απόψεις, με τα μέρη επονομαζόμενα
Μικρή ταξινομημένη πυροβολικό έκδοση του ίδιου πράγματος, σε λειτουργία

Εξωτερικές συνδέσεις

The original work was translated from English to Greek. To view the original article please click here

Written by rudy2

October 31, 2010 at 18:06

One Response

Subscribe to comments with RSS.

 1. i read about gagkstalink i have the syptoms a target in my city thessaloniki and in my job in aristote university of thessaloniki,i need help
  thanks
  chrysi kampa

  xrissi dervissi kampa

  February 10, 2012 at 10:32


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: