Rudy2's Multilingual Blog

Just another WordPress.com weblog

E.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΘΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΥΠΟ

with 3 comments

Επιστολή ενός θύματος στον ελληνικό Τύπο.
https://rudy2.wordpress.com/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%ce%b5%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b8%cf%8d%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%84/

Κυρίες  και κύριοι έλληνες δημοσιογράφοι,

Σας γράφω  εκ μέρους του κ. Amire που δεν κατάφερε να σας μεταδώσει σωστά το μήνυμά του λόγω του πολύ χαμηλού επιπέδου αγγλικών του. Εγώ ο ίδιος δεν κατάλαβα το περιεχόμενο του λόγου του στα αγγλικά, όντας όμως ο ίδιος θύμα όπως και αυτός, μπόρεσα να μαντέψω εύκολα αυτό που θέλησε να εκφράσει.

Με λίγα λόγια, θέλησε να επιστήσει την προσοχή σας  στα παρακάτω σημεία:

 1. Η κατάστασή μας είναι σε τέτοιο σημείο στα όρια της επιστημονικής φαντασίας ώστε πολύ λίγοι είναι αυτοί που μας πιστεύουν. Ο στόχος όμως των καταδιωκτών μας είναι ακριβώς αυτός: να καλλιεργήσουν τον σκεπτικισμό αυτό του κοινού ώστε να μας μειώσουν στα μάτια του.
 2. Όσο ο κόσμος δεν κάνει τον κόπο να πληροφορηθεί και όσο είναι πεπεισμένος ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να τους συμβεί ποτέ, θα συνεχίσει να παρεξηγεί την αντίδρασή μας επ’ αόριστο.
 3. Κάποιοι δείχνουν πολύ ανοικτό μυαλό και κάνουν τον κόπο να πληροφορηθούν. Δυστυχώς, μπροστά στην μεγάλη ποσότητα προς ανάγνωση πληροφοριών, οι περισσότεροι εγκαταλείπουν την έρευνά τους, κουρασμένοι ή αποθαρρυμένοι. Δυστυχώς, το γεγονός αυτό το μόνο που κάνει είναι να οξύνει την εν λόγω παρεξήγηση και την έλλειψη κατανόησης καθώς, κάποια στιγμή, τα άτομα αυτά απογοητεύονται από την αδυναμία τους να καταλάβουν πολλές άλλες πλευρές του προβλήματος.
 4. Ακόμη χειρότερα, φαίνεται ότι κάποιοι συγγενείς, φίλοι και γνωστοί θετικά διακείμενοι στην αρχή, αρχίζουν να παίρνουν τις αποστάσεις τους απέναντι σε θύματα που αυθόρμητα τους εμπιστεύτηκαν, διότι η πολύ συχνή προσέγγιση του θέματος υπερβαίνει τις δυνάμεις τους.
 5. Ο κύριος Amire δηλώνει ότι τα θύματα δεν πρέπει να μιλούν για το εν λόγω θέμα σε όλον τον κόσμο. Πρέπει να επιλέγουν αυστηρά σε ποιον θα μιλήσουν ώστε να είναι βέβαιοι ότι δεν φέρνουν σε δύσκολη θέση τον συνομιλητή τους. Προσθέτει ότι του έχει συμβεί να χάσει φίλους στους οποίους είχε κάνει λόγο για το πρόβλημά του. Υπενθυμίζει ότι οι αληθινοί φίλοι στην ανάγκη φαίνονται: αν κάποιοι φίλοι τον εγκατέλειψαν λόγω του προβλήματός του, θα πρέπει να τους ξεχάσει διότι δεν υπήρξαν πραγματικοί φίλοι. Σε αυτό το σημείο δεν είμαι βέβαιος ότι κατάλαβα πολύ καλά, αλλά νομίζω ότι δίνει στα θύματα την παρακάτω συμβουλή: αν θέλεις να κρατήσεις τους αληθινούς φίλους σου, μην τους μιλήσεις ποτέ για το πρόβλημα αυτό (Επιτρέψτε μου να ανοίξω μια μικρή παρένθεση και να πω ότι δεν συμφωνώ καθόλου με τον κ. Amire στο σημείο αυτό, διότι πιστεύω ότι η ουσία αν όχι η πεμπτουσία της φιλίας συνίσταται ακριβώς στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και κατανόηση. Αν δεν ανοίξουμε την καρδιά μας στον φίλο, τότε σε ποιον;)

Written by rudy2

November 25, 2009 at 10:18

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. συμπαρεστεκομαι στον κυριο Αμιρ εχω βασιμουσ λογουσ να πιστευω οτι ειμαι στοχοσ και εχω υποστη πολλες φορεσ νοητικη επιθεση εναντια στη θεληση μου
  χρυση δερβιση

  xrissi dervissi kampa

  February 6, 2012 at 12:31

  • Χρυσή δεν νομίζω ότι θα δεις ποτέ αυτή την απάντηση, αλλά χαίρομαι γιατί είδα εγώ το σχόλιο σου.
   Σε μια τόσο μικρή και τσακισμένη χώρα είναι στιγμές που πιστεύω ότι είμαι ο μόνος “Στόχος” εδώ,
   Γιάννης Α.

   Hunting the Hunter

   January 13, 2015 at 14:17

 2. TI in Greece being so few, so misinformed and so far apart, why did you erase my answer to this lady last month ? Or Are you just another dis-info shill honey-pot ? If so I am going to ridicule you everywhere I can.
  And I can. That is a promise…..

  Nemo

  February 5, 2015 at 15:22


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: