Rudy2's Multilingual Blog

Just another WordPress.com weblog

AN. Δυνατή η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.Ερευνητές κατάφεραν να ανασυστήσουν λέξεις αποκωδικοποιώντας εγκεφαλικά κύματα

leave a comment »

http://www.libe.ma/Lire-dans-les-pensees-d-une-personne-c-est-possible_a24925.html
Μετάφραση από τα γαλλικά από τον Rudy Andria, με την άδεια του συγγραφέα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ:

Τα παρακάτω αποτελούν μέρος ενός μεγάλου οπλοστασίου μέσων νοητικού βασανισμού και εισβολής στην ιδιωτική ζωή που χρησιμοποιούνται στον εξ αποστάσεως νοητικό έλεγχο. Οι σκοποί της επιστημονικής έρευνας φαίνεται να είναι καθόλα ευγενείς, όπως όμως άριστα γνωρίζουν τα θύματα, τα αποτελέσματά της χρησιμοποιούνται συχνά για άλλους μη ευγενείς σκοπούς. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τους παρακάτω ιστοτόπους:

https://rudy2.wordpress.com/mind-reading-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7%CF%83-in-english-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA/

https://rudy2.wordpress.com/mind-readingthe-dawning-age-of-mind-reading-machines/

https://rudy2.wordpress.com/lecture-des-pensees-manipulation-de-lesprit/

Δυνατή η ανάγνωση της σκέψης.
Ερευνητές κατάφεραν να ανασυστήσουν λέξεις αποκωδικοποιώντας εγκεφαλικά κύματα…

Πες μου τι σκέπτεσαι να σου πω τι θες να πεις. Ένα βήμα πριν από την κορυφή της νευρολογίας βρίσκονται αμερικανοί ερευνητές που έδειξαν ότι είναι δυνατή η ανασύσταση λέξεων που σκέφτηκε κάποιος, με αποκωδικοποίηση των εγκεφαλικών κυμάτων του, σύμφωνα με πειράματά τους που δημοσιεύτηκαν στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού PLoS Biology.

Σχέση μεταξύ ήχων και σκέψεων.
Οι επιστήμονες κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν την ηλεκτρική δραστηριότητα του κροταφικού λοβού, όπου βρίσκεται το ακουστικό σύστημα μέσω του οποίου το άτομο ακούει μια συνομιλία. Με βάση την συσχέτιση μεταξύ ήχων και εγκεφαλικής δραστηριότητας, μπόρεσαν να αποκωδικοποιήσουν τις λέξεις που άκουσε το υποκείμενο.
«Αν μπορέσουμε κάποτε να ανασυστήσουμε από την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου τις φανταστικές συνομιλίες κάποιου που στερείται ομιλίας, χιλιάδες άτομα θα μπορέσουν να επωφεληθούν», σύμφωνα με τον Robert Knight, καθηγητή νευρολογίας στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια με έδρα το Μπέρκλεϊ, ο οποίος είναι και ένας από τους συντάκτες της μελέτης που δημοσιεύει το PLoS Biology (Public Library of Science) στις 31 Ιανουαρίου. «Οι αρχές αυτής της έρευνας βασίζονται στους ήχους που ακούει το άτομο, αλλά η χρήση αυτών για την ανασύσταση φανταστικών συνομιλιών προϋποθέτει ότι εφαρμόζονται και στην εσωτερική  λεκτικοποίηση», προειδοποιεί ο Brian Pasley, από το ίδιο πανεπιστήμιο, μέλος της ομάδας συντακτών της μελέτης. Ωστόσο «υπάρχουν ενδείξεις ότι το άκουσμα ήχων και η σύλληψή τους με τη φαντασία ενεργοποιούν την ίδια ζώνη του εγκεφάλου», προσθέτει ο ερευνητής.
«Αν μπορούμε να καταλάβουμε επαρκώς τη σχέση μεταξύ του τρόπου με τον οποίο ο εγκέφαλος καταγράφει και δημιουργεί τους ήχους, μπορούμε να συνθέτουμε τον ήχο τον οποίο σκέπτεται το άτομο ή απλά να τον γράφουμε, μέσω συσκευής, με την μορφή λέξεων», εξηγεί ο Brian Pasley.

Written by rudy2

March 7, 2012 at 07:22

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.